joi, 1 octombrie 2015

Aloe

Zilele trecute am gasit pe internet la arhiva celor de la formula-as o postare, o scrisoare a unei doamne ce marturisea ca ea pentru problemele cu stomacul a apelat la aloe, ca are o crescatorie cu aceasta planta in Italia si ca e foarte benefica. Am cautat numele doamnei pe facebook, am gasit pe cineva care intrunea oarecum conditiile, i-am trimis cerere de prietenie si in doua zile a si acceptat, imi spunea ca nu obisnuieste sa faca acest lucru, sa accepte persoane straine in lista, dar simtea ceva ciudat in legatura cu numele meu. Cred ca am mai pomenit si cu alta ocazie despre anumite persoane care apar in viata noastra fara sa avem o explicatie, cine acolo sus lucreaza. Am vorbit cu doamna si mi-a trimis prin posta si mie doua plante mature, mai vechi de trei ani, de cum termin cura cu oua de prepelita am sa incep sa iau aloe dimineata pe stomacul gol. Ea a zis sa mestec 2 cm de frunza, dar sincer nu ma trage inima sa o mestec, stiu din copilarie ca e amara, dar aceasta parca are si un miros destul de ciudat...am gasit scris pe internet ca unii o amesteca cu miere si lamaie cu un blender, dar persoana care mi-a trimis planta a zis sa nu folosesc metal caci oxideaza si isi pierde din proprietati, sa consum zilnic in stare proaspata. Acum oscilez intre ce sa fac, cum sa o iau sa o pot inghiti si sa imi fie de folos.

Ceapa, buna nu doar in mancare

Dupa o vara 'de foc', cu temperaturi ridicate chiar si in zona de munte(mteorologii spun ca a fost cea mai calduroasa vara din ultimii 150 ani), a venit frigul brusc. Eu cu imunitatea slabita, peste seara mi se infunda nasul, desi de mai bine de o luna iau cura cu oua de prepelita, plus vitamina c cu elberare treptata de 2 ori pe zi. In cateva zile dmineata si seara am apelat la un spray pentru a desfunda nasul...dar nu pot face prea des acest lucru, asa ca ieri dimineata pe la 6 cand sotul a plecat la munca i-am zis sa imi aduca o jumatate de ceapa. Am lasat ceapa pe noptiera de langa pat si cand m-am trezit nasul meu nu mai era infundat. Am tinut in camera pana spre seara ceapa, apoi am aruncat-o si am aerisit bine, ca sotul meu nu suporta mirosul de ceapa. Azi dimineata iar aveam nasul infundat asa ca am pus din nou o jumatate de ceapa pe noptiera.
Sincer citisem de acest truc de un an de zile, si o fosta colega imi spusese sa il incerc pentru ca la ea a dat roade cu copiii, dar eram sceptica...ma gandeam ce poate face un miros? Daca ar fi sa o mananci da...dar doar sa inspiri... In fine am riscat, am folosit si spre marea mea bucurie a dat roade. Oricum virusul de raceala nu trece cu medicamente, cel mul amelioram situatia, asa ca de ce sa nu incercam naturistele?